Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:
Vergeet me niet

[ ]
Bezoek onze facebookpagina
UBO Register : Uitstel tot 31 maart 2019
03 feb : 19:02  by William Keuninckx
Het register van uiteindelijke begunstigden, ook wel het UBO-register genoemd (UBO staat voor «Ultimate Beneficial Owner»), is vanaf heden online.

Alle vennootschappen, vzw's en juridische entiteiten kunnen nu inloggen.

De termijn om de gegevens in te geven in het register is verlengd tot 31 maart 2019.


Bestaansreden

Een Europese richtlijn verplicht alle lidstaten een UBO-register op te richten. De bedoeling is om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te bestrijden.

Het register houdt informatie bij over de uiteindelijke begunstigde van een vennootschap, die zich bijvoorbeeld achter verschillende entiteiten kan verbergen.

Deze informatie was tot nu toe niet beschikbaar.


Wie is betrokken?

Alle vennootschappen, (internationale) vzw’s, stichtingen, trusts, fiducieën en andere vergelijkbare juridische constructies zijn verplicht om informatie over hun uiteindelijke begunstigde(n) aan het register te verstrekken via hun wettelijke vertegenwoordigers die verantwoordelijk worden gehouden voor de juistheid van de gegevens in het register.

Hoe registreren?

U kunt het UBO-register raadplegen via het portaal MyMinFinPro.


Wie kan het register raadplegen?

Voor vennootschappen is toegang mogelijk voor elke burger.

Toegang tot informatie over andere relevante juridische structuren is mogelijk, mits een legitiem belang aangetoond wordt.

Sancties
Wie niet nakomt aan de verplichting zijn vennootschap of vzw tijdig te registreren, riskeert een boete van 250 euro tot 50.000 euro. Bovendien kunnen de beheerders ook nog gestraft worden met een gerechtelijke sanctie met een minimum van 50 euro.

Afibel stelt alles in het werk om boeten te vermijden door voor al haar betrokken klanten tijdig de registratieverplichting in orde te brengen.
Hebt u vragen dan kan u die steeds aan ons stellen.

Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden