Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:
Vergeet me niet

[ ]
Bezoek onze facebookpagina
vrijdag 20 maart 2020
Geen belastingen op 4.000 euro hinderpremie
20 mrt : 13:41  by William Keuninckx
Op de persconferentie van de Federale Regering van 20.03.2020 over de socio-economische maatregelen waren deze punten een topic :

Hinderpremie wordt belastingvrij
Op de schadepremie van 4.000 euro, die onder meer uitgedeeld wordt aan horecazaken die gedwongen moeten sluiten door de coronacrisis, moeten geen belastingen worden betaald. Dat zei Alexander De Croo tijdens de persconferentie van de federale regering.
Als je dit nog niet gedaan hebt, kan je jezelf hier registreren voor de premie
De hinderpremie is cumuleerbaar met het overbruggingsrecht

Uitstel van betaling belastingen ook voor zelfstandigen.
"De betalingsdatum voor de belastingen wordt automatisch uitgesteld met twee maanden", zo herhaalt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD). "Die maatregel geldt niet alleen voor ondernemingen, maar ook voor particulieren, zelfstandigen, vennootschappen en kmo's."

Uitstel van betaling op sociale bijdagen
Ook de sociale bijdragen van de eerste twee trimesters van dit jaar moeten pas later dit jaar worden betaald, vulde minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) aan. "Die moeten pas ten laatste tegen 15 december worden betaald."

150 euro extra voor mensen in tijdelijke werkloosheid
Werknemers kunnen voortaan makkelijker intijdelijke werkloosheid gaan, zo verklaarde minister van Werk Nathalie Muylle. “En er is nog maar één aanvraagprocedure, zowel voor arbeiders als bedienden. We noemen het de coronaprocedure. Die gebeurt automatisch en duurt niet langer drie tot vier weken zoals vroeger. Mensen in tijdelijke werkloosheid vallen traditioneel terug op 70 procent van hun loon (dat ook nog eens geplafonneerd is). Wij hebben nu besloten om aan iedereen in die tijdelijke werkloosheid, in de zogenoemde coronaprocedure, per dag 5,63 euro extra te geven. Een extra steun van 150 euro per maand."