Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:
Vergeet me niet

[ ]
Bezoek onze facebookpagina
zondag 17 mei 2020
Overbruggingsrecht voor zelfstandigen verlengd tot eind juni
17 mei : 09:56  by William Keuninckx
Ook in juni zullen zelfstandigen een beroep kunnen doen op het overbruggingsrecht. Dat is een vervangingsinkomen voor zelfstandigen die getroffen worden door de coronacrisis. Eerder was het overbruggingsrecht al verlengd tot eind mei.

De ministerraad heeft een koninklijk besluit goedgekeurd dat het recht verlengt tot en met 30 juni, zo kondigt minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) aan.

Via het overbruggingsrecht kunnen zelfstandigen in hoofdberoep die hun activiteit stopzetten of onderbreken, een maandelijks vervangingsinkomen ontvangen van 1.291,69 euro of 1.614,10 euro met gezinslast.

Als er al een overbruggingsrecht werd aangevraagd voor de maanden maart en april wordt dit stilzwijgend verlengd naar mei en door het nieuwe koninklijk besluit dus ook voor juni.
Als uw zaak ondertussen weer open is, moet het sociaal verzekeringsfonds hiervan verwittigd worden zodat het overbruggingsrecht wordt stopgezet.
Voor de maand juni dient er opnieuw een aanvraag te gebeuren. Het overbruggingsrecht voor de maand juni wordt niet automatisch verlengd. Is uw zaak in juni nog gesloten, geef dit dan door aan ons kantoor en wij doen het nodige.