Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:
Vergeet me niet

[ ]
Bezoek onze facebookpagina
Overlegcomité 22.12.21 : binnenactiviteiten verboden, horeca blijft gespaard
22 dec : 23:55  by William Keuninckx
Geen publiek meer tijdens sportwedstrijden, bioscopen en concertzalen dicht en alleen nog buiten jeugdactiviteiten: het Overlegcomité heeft woensdag beslist de coronamaatregelen in ons land nog iets strenger te maken uit vrees voor de oprukkende omikronvariant. Een overzicht.


De regeringen kozen om bijkomende maatregelen te nemen. De maatregelen gaan in vanaf zondag 26 december en lopen tot 28 januari 2022.

CONTACTEN
Bubbels komen er niet. Het Overlegcomité beveelt wel aan om het aantal contacten te blijven beperken, ook tijdens Kerst. Aangeraden wordt ook om zelftesten te gebruiken en goed te ventileren.

Kwetsbare personen krijgen de raad mee hun mondmasker voldoende te dragen. Recente wetenschappelijke studies lijken aan te tonen dat omikron een variant is die langer in de lucht blijft hangen.

HORECA
De regels voor horeca wijzigen niet. Het sluitingsuur om 23 uur blijft behouden.
Op één vlak is er dus wel een verstrenging. “Cafésporten en kansspelen op café zijn niet toegelaten”, klinkt het in het persbericht van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

WINKELEN
Winkelen mag met maximaal twee personen (minderjarige kinderen en leden van hetzelfde huishouden niet meegerekend), en met één klant per tien vierkante meter. Tussen de gezelschappen in die winkels moet anderhalve meter afstand gehouden worden. Als de winkel groter is dan 400 vierkante meter, moet er in toegangscontrole voorzien worden.

THUISWERK
Thuiswerk blijft vier dagen per week verplicht.

EVENEMENTEN/ACTIVITEITEN
Bioscopen, theaters en concertzalen moeten de deuren sluiten.

Ook alle binnenactiviteiten worden verboden, behalve enkele uitzonderingen zoals musea, bibliotheken, erediensten, huwelijken en wellness, en sportactiviteiten zoals zwembaden. Ook kerstmarkten die binnen doorgaan zijn verboden, net als indoor pretparken en dierentuinen.

Evenementen buiten, zoals kerstmarkten, kunnen wel doorgaan als ze niet overdekt zijn door tenten of andere overkappingen. Vanaf 100 bezoekers moet er een circulatieplan zijn met gescheiden in- en uitgangen.

SPORT
Supporters zijn niet meer welkom bij professionele en niet-professionele sportwedstrijden en trainingen, zowel binnen als buiten.

Wanneer het volgende Overlegcomité er komt, is nog niet zeker. Volgens premier De Croo wordt de situatie in de eerste week van januari geëvalueerd.


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden