Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:
Vergeet me niet

[ ]
Bezoek onze facebookpagina
Overlegcomité 21.1.22 : Coronabarometer in code rood, horeca dicht om middernacht
21 jan : 23:11  by William Keuninckx
De lang verwachte coronabarometer is een feit en gaat concreet in over een week, op vrijdag 28 januari. Tijdens deze vijfde coronagolf starten we meteen in 'code rood’. Dat is de hoogste alarmfase, met een hoog risico op overbelasting van het gezondheidszorgsysteem. Ten laatste over drie weken zou er een nieuw Overlegcomité komen om de situatie te evalueren.

De epidemiologische drempels om te schakelen naar ‘code rood’ zijn vastgelegd op 500 patiënten op de afdelingen intensieve zorg en 150 nieuwe ziekenhuisopnames per dag.

Algemeen

• Mondmasker verplicht, telewerk verplicht (1 terugkomdag) en winkelen met maximaal 2 personen.

Publieksevenementen

• Publieksevenementen zoals theatervoorstellingen en voetbalwedstrijden zijn binnen en buiten toegelaten, met uitzondering van “dynamische evenementen binnen” zoals dansfeesten.

• Er geldt een mondmaskerplicht binnen en buiten.

• Covid Safe Ticket (CST) is verplicht vanaf 50 deelnemers binnen en 100 buiten.

• Een capaciteit tot 200 personen is steeds toegelaten. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de zaalcapaciteit: grotere zalen mogen verder aanvullen tot een bezettingsgraad van 70 procent of tot 100 procent indien ze de luchtkwaliteit onder de 900 ppm houden.

• Huwelijken en begrafenissen zijn net als nu toegelaten.

Horeca

• Er geldt een limiet van maximaal 6 mensen per tafel binnen, tooghangen blijft verboden. Ook het Covid Safe Ticket blijft verplicht in de horeca binnen (en vanaf 100 personen buiten).

• Het sluitingsuur in de horeca schuift een uurtje op, tot middernacht.

• Discotheken en danscafés blijven dicht.

Georganiseerde activiteiten

• Georganiseerde activiteiten in groep zoals bijvoorbeeld jeugdactiviteiten, verenigingsleven en niet-professionele sportbeoefening zijn toegelaten. Binnen tot 80 personen, buiten tot 200 personen. Overnachtingen op kampen zijn toegestaan.

• CST is optioneel vanaf 50 personen.

Met uitzondering van discotheken en dancings mogen volgende binnenruimten die momenteel gesloten zijn terug openen voor het publiek: pretparken, binnenspeeltuinen, dierenparken en -tuinen, subtropische zwembaden en recreatieve onderdelen van zwembaden, trampolineparken, bowling- en dartszalen, snooker- en biljartzalen, inrichtingen voor paintball- en lasergames, escape rooms, casino’s, speelautomatenhallen en de wedkantoren.

Telewerk
Telewerken is verplicht 4 dagen per week met maximum 1 terugkeerdag per week.


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden